За 10 бр.:
2 кг кайма
3 яйца
2 суп.л.сол
1 ч.л.чубрица
1 ч.л.сушен
магданоз
½ ч.л.черен пипер
1 глава лук
2 филии хляб
прясно мляко
За плънката:
5 сварени яйца
2 сварени моркова
4-5 кисели
краставички
50-60 г кашкавал
- В купа се смесват каймата, яйцата, подправките, ситно настърганият лук и хляба, накиснат за кратко в малко прясно мляко и отцеден след това. Разбърква се добре и се оставя за около час да престои.
- Сварените яйца се нарязват на четвъртинки, а морковите, краставичките и кашкавала - на лентички.
- Каймата се разделя на 10 топки. Всяка топка се разстила с длани на правоъгълник. В единият край(от към по-дългата страна) се нарежда част от плънката и се завива на руло, така че от никъде да не излиза плънката. Нареждат се в тава. Поливат се с малко олио, налива се 1 ч.ч.вода и се пекат за около час на 200 градуса С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар