175 г
масло
40 г пудра захар
1 ванилия
40 г царевично
брашно
175 г пшенично
брашно
100 г шоколад
4 суп.л.подсладена
сметана
- Омекналото масло и пудрата захар се разбиват за 3-4 минути с миксер. Двата вида брашно и ванилията се разбъркват с лъжица и се добавя на няколко пъти към маслото докато се замеси меко тесто.
- Тестото се разделя на 40 топчета, които се нареждат на разстояние едно от друго в 2 тави(около 30х40 см), покрити с хартия за печене.
- Всяко топче се сплесква в тавата с дъното на чаша (ако тестото залепва за чашата, първо чашата се топва в брашно и тогава се оформя бисквитката).
- Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С за 10 минути.
- Шоколадът и сметаната се затоплят в микровълнова или на водна баня докато се разтопи шоколада. Разбърква се докато се получи хомогенна смес и се оставя за около час да се сгъсти крема.
- Върху половината бисквитки се слага по 1 ч.л.крема и отгоре се залепят другите бисквитки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар