2 листа кори за
баница печени на сач (или 4 от по-тънките
кори)
500 г картофи
1 малка глава
лук
2 яйца
100 г натрошено
сирене
½ ч.л.сол
1 ч.л.джоджен
20 г масло
80 г кашкавал
- Картофите се настъргват и отцеждат добре от течността. Добавят се яйцата, ситно нарязаният лук, натрошеното сирене, солта и джоджена. Разбърква се добре.
- В тефлонов тиган (26 см) се наливат 2-3 суп.л.олио и се слага 1 кора за баница, така че краищата да излизат извън тигана.3. Изсипва се вътре плънката и се заравнява. Подгъват се краищата на кората и се покрива с втората кора.
4. Тигана се покрива с капак и се слага да се пече на не много силен огън (пекох на 5-та степен, от 9 възможни). След 20-25 минути внимателно се обръща в чиния и се приплъзва отново в тигана за да се опече и от другата страна. Пече се още 15-тина минути.5. Още горещ пататникът се намазва с масло и се поръсва с настъргания кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар