03 февруари 2014

Желирана салата „Снежанка“ с печени орехи

400 г цедено кисело мляко
200 г заквасена сметана
1 краставица
1 ч.л.сол
½ връзка копър
½ ч.л.чесън на прах
1,5 пак.желатин

100 г орехи
сол

  1. Желатинът се накисва в 3-4 ч.л.вода. Оставя се да набъбне.
  2. Краставицата се нарязва на малки парченца.
  3. В купа се смесват сметаната и цеденото мляко. Добавят се накълцаният копър, солта и чесъна. Разбърква се добре. Добавя се краставицата. Отново се разбърква. Желатинът се затопля в микровълнова или на водна баня и се добавя към салатата. Разбърква се добре и се изсипва в купа, покрита с алуминиево фолио. Прибира се за минимум 3 часа в хладилник след което се обръща в чиния и се маха фолиото.
  4. Орехите се изсипват в тиган, намокрят се с вода, посоляват се и се пекат на умерен огън като се разбъркват с дървена лъжица. Оставят се да се охладят и се слагат върху салатата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар