09 февруари 2014

Свежа салата

1 салата „Айсберг“
1 краставица
250 г чери домати
250 г мини моцарела
150 г пушен кашкавал
200 г шунка на филийки
1 малка франзела
40 г масло
шарена сол
олио
оцет
сол

  1. Франзелата се нарязва на парченца и заедно с маслото се слага в тиган. Поръсва се с шарена сол и се запича за 4-5 минути на котлона като се разбърква за да не изгори.
  2. Салатата „Айсберг“ се накълцва на лентички, краставицата на парченца, чери доматите на половинки, кашкавала на парченца, добавят се моцарелата, крутоните, овкусява се със солта, оцета и олиото и всичко се разбърква много добре.
  3. Салатата се разсипва в чинии и отгоре се нарежда шунката, завита на рулца.


Няма коментари:

Публикуване на коментар