09 февруари 2014

Торта с шоколад, бадеми и маскарпоне

100 г масло
150 г кристална захар
4 яйца
150 г натурален шоколад
200 г смлени бадеми

250 г маскарпоне
50 г пудра захар

20 -30 г настърган шоколад

  1. Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна и се оставя да се охлади.
  2. Омекналото масло и захарта се разбиват с миксер за 3-4 минути. Добавят се жълтъците един след друг, като след всеки се разбива за кратко с миксера. Добавя се шоколада и отново се разбърква с миксера.
  3. Постепенно се добавят бадемите като се разбърква с дървена лъжица.
  4. Белтъците се разбиват с миксер на сняг. Добавят се на 3-4 пъти към тестото като се разбърква внимателно с лъжица.
  5. Изсипва се в кръгла тава (20-22 см) и се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 45 минути. Като изстине напълно се обръща в чиния.
  6. Маскарпонето се разбърква с пудрата захар и се намазва върху тортата. Поръсва се с настърганият шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар