За около 100 бр.:
320 г брашно
100 г
кристална захар
1
пак.бакпулвер
¼
ч.л.сол
1
ванилия
250 мл
прясно мляко
90 мл
олио
1 яйце
червена
боя
175 г масло
300 г бял шоколад
150 г натурален
шоколад
150 г млечен
шоколад
олио
- В купа се изсипват брашното, захарта, бакпулвера, солта и ванилията, и се разбърква с лъжица. В друга купа се смесват млякото, олиото и яйцето, разбърква се с вилица, добавя се боята и отново се разбърква докато се разтвори боята. Изсипва се при брашното и се разбърква добре с лъжицата. Изсипва се в правоъгълна тава (25х35 см), покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20-25 минути.
- Изстиналият блат се прави на трохи и се разбърква с омекналото масло. Разточва се и се изрязват сърца с формичка.
- Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна, смесва се с няколко лъжички олио и всяка сладка се овалва в шоколада и се оставя върху хартия за печене да стегне шоколада.
Няма коментари:
Публикуване на коментар