14 февруари 2014

Шоколадови сърца

Ето тези cake pops ми грабнаха погледа оня ден, но тъй като нямах нито пръчици, нито такава формичка за cake pops направих сладки. А това е и рецептата, която съвсем малко попромених :)
За около 100 бр.: 
320 г брашно
100 г кристална захар
1 пак.бакпулвер
¼ ч.л.сол
1 ванилия

250 мл прясно мляко
90 мл олио
1 яйце
червена боя

175 г масло

300 г бял шоколад
150 г натурален шоколад
150 г млечен шоколад
олио

  1. В купа се изсипват брашното, захарта, бакпулвера, солта и ванилията, и се разбърква с лъжица. В друга купа се смесват млякото, олиото и яйцето, разбърква се с вилица, добавя се боята и отново се разбърква докато се разтвори боята. Изсипва се при брашното и се разбърква добре с лъжицата. Изсипва се в правоъгълна тава (25х35 см), покрита с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 20-25 минути.
  2. Изстиналият блат се прави на трохи и се разбърква с омекналото масло. Разточва се и се изрязват сърца с формичка.
  3. Шоколадът се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна, смесва се с няколко лъжички олио и всяка сладка се овалва в шоколада и се оставя върху хартия за печене да стегне шоколада. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар