02 февруари 2014

Чийзкейк с бял шоколад

225 г шоколадови бисквити „Траяна“
115 г масло

175 г бял шоколад
160 мл подсладена сметана

500 г сирене рикота
3 яйца
5 суп.л.пудра захар
1,5 суп.л.брашно

120 г натурален шоколад
25 г масло
3 суп.л.подсладена сметана

50 г бял шоколад

  1. Бисквитите се натрошават на ситно, смесват се с разтопеното масло и се изсипват в откопчаваща се форма 20-22 см. Прибира се в хладилника за 30-тина минути.
  2. Белият шоколад се натрошава, залива се със сметаната и се разтапя на водна баня или в микровълнова фурна. Оставя се да се охлади.
  3. В купа се чукват яйцата, добавя се рикотата и се разбърква добре с вилица. Добавят се пудрата захар и брашното и отново се разбърква. Смесва се с белият шоколад и се изсипва върху бисквитеният блат.
  4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 55 минути.
  5. Оставя се за няколко часа да изстине.
  6. Натуралният шоколад, маслото и сметаната се загряват на водна баня и се разбърква докато се получи хомогенна смес. Излива се върху чийзкейка. Като стегне шоколада се поръсва със ситно настърган бял шоколад.


Няма коментари:

Публикуване на коментар