05 февруари 2014

Картофена крем-супа с кашкавал и крутони

За 4 порции:
600 г картофи
2 моркова
1 глава лук
35 г масло
150 мл прясно мляко
1 ч.л.сол

4 филии хляб
30 г масло
шарена сол

60-70 г кашкавал

  1. Картофите, лука и морковите се белят и режат на по-едри парчета. Слагат се да се варят във вряща подсолена вода. Като омекнат се вадят в купа, добавя се маслото, солта и прясното мляко и се пасират. Добавя се половин литър от водата в която са вряли, разбива се отново за кратко и супата се връща на котлона за още 5 минути да поври.
  2. Хлябът се нарязва на парченца и заедно с маслото се слагат в тефлонов тиган. Пекат се на котлона, на умерен огън, като се разбъркват през цялото време с дървена лъжица. Докато се бъркат на 2-3 пъти се поръсват с шарена сол.
  3. Супата се разлива в купички, поръсва се със ситно настърганият кашкавал и се покрива с крутони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар