01 февруари 2014

Свински късчета в сладко-кисел сос

850 г свинско месо
4 суп.л.прясно мляко
6-7 суп.л.брашно
½ ч.л.сол

За соса:
2 суп.л.олио
3 суп.л.кетчуп
300 мл вода
4 суп.л.оцет
4 суп.л.соев сос
5 суп.л.кафява захар


  1. Месото се нарязва на малки парченца, залива се с прясното мляко и се разбърква. В торбичка се изсипват брашното и солта, слагат се късчетата месо и хубаво се раздрусва торбичката, така че да се покрият парченцата месо добре с брашното. Изпържват се в сгорещено олио и се вадят в чиния.
  2. В дълбок тиган се запържват олиото и кетчупа. Добавя се водата и като заври се добавят и останалите продукти. Оставя се да ври 1-2 минути. Изсипват се вътре изпържените късчета месо и се оставя да ври на слаб огън за още 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар