04 юни 2020

Салата табуле с киноа


100 г киноа
500 г домати
1 връзка магданоз
2-3 стръка зелен лук
2 суп.л.лимон
1-2 суп.л.зехтин
сол

3-4 пиперки (зелени, жълти или червени)

1. Киноата се измива добре и се изсипва в 300 мл вряща вода. Оставя се 10 минути да ври на умерен огън, след което тенджерата се оттегля от котлона и се захлупва.
2. Доматите се режат на парченца и се смесват с накълцаните магданоз и зелен лук. Добавят се изстиналата киноа, лимоновият сок, зехтинът и сол на вкус. Всичко се разбърква добре.
3. Пиперките се почистват от дръжките и семките, разполовяват се по дължина и се пълнят със салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар