05 юни 2020

Десертчета с кокос, фурми и шоколад



70 г кокосово брашно
6 суп.л. (30 г) разтопено кокосово масло

170 г фурми без костилки
50-60 мл вода
ванилия

80 г шоколад
1 суп.л.кокосово масло

1/2 шепа сурови ядки (лешници, бадеми или орехи)

1. Кокосовото брашно се разбърква с разтопеното кокосово масло. Изсипва се в правоъгълна форма за кекс (около 18х10 см), покрита от вътрешната страна с домакинско (или алуминиево) фолио. Притиска се добре по дъното с лъжица.
2. Фурмите (ако са по-твърди се заливат с вода и се оставят да престоят докато омекнат) заедно с водата и ванилията се блендират (или пасират). Получената смес се изсипва върху кокосовата основа и се заравнява.
3. Шоколадът се разтопява и смесва с кокосовото масло. Изсипва се върху фурмите.
4. Поръсва се с накълцаните ядки и се прибира в хладилника. След около 40-50 минути (преди да се е втвърдил много шоколада) полученият десерт се вади заедно с фолиото от формата и се разрязва на 8 равни парчета.


Няма коментари:

Публикуване на коментар