24 юни 2020

Торта с череши, кокос, фурми и кашу


За основата:
150 г кокосови стърготини
180 г фурми без костилки
60-70 мл вода

За крема:
200 г кашу
200 мл кокосово мляко (пълномаслено)
2 суп.л.мед или друг течен подсладител

За черешовият слой:
700 г череши без костилките
1 суп.л.царевично нишесте (или брашно от тапиока)

1. Кокосовите стърготини се изсипват в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат на 180 градуса С за 5 минути. Оставят се да изстинат.
2. Фурмите (ако са по-твърди се накисват във вода за около час) заедно с водата се блендират. Получената смес се изсипва при стърготините. Разбърква се добре с лъжица и се изсипва в тортена чиния, в която е поставен ринг за торта. Заравнява се по дъното с помощта на лъжица.
3. Кашуто се залива с вода и се оставя да престои поне 4 часа, след което се изплаква и заедно с кокосовото мляко и подсладителя се блендира докато се получи гладък крем. Изсипва се върху основата и се прибира в хладилника.
4. Черешите се изсипват в тенджера и се слагат на котлона, на умерен огън. Бъркат се около 10-15 минути (докато си пуснат сока), след което се добавя нишестето и се бърка още 5 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да изстине.
5. Изстиналите череши се разпределят върху крема.



Няма коментари:

Публикуване на коментар