05 юни 2020
Макарони със сос от печено червено цвекло
За 2 порции:
120 г макарони
1 червено цвекло
40-50 г сурови бадеми (ако имате време ги накисвате предварително във вода)
1 скилидка чесън
сол
сокът на половин лимон
70-80 мл вода
пресен магданоз
1. Цвеклото се измива и пече във фурната на 180 градуса С за 45-50 минути.
2. Изстиналото цвекло се бели и нарязва на парченца. Смесва се с останалите продукти в блендер и всичко се блендира докато се получи гладък сос.
3. Макароните се сваряват и разбъркват добре със соса.
4. Поръсват се с накълцан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар