24 юни 2020

Пълнени пиперки с картофи и подправки


1 кг картофи
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
пресни подправки - магданоз, салвия, риган и джоджен
1 суп.л. лимонов сок
сол
6 пиперки (около 600-650 г)

червен пипер

1. Картофите се почистват, режат на парчета и се варят на пара за 15-тина минути. Горещи се намачкват с вилица и се разбъркват с накълцаните подправки. Ако са прекалено сухи се добавя малко вода.
2. Чушките се почистват и разрязват на половинки по дължина. Пълнят се с картофите.
3. Пекат се на 200 градуса С за 20-25 минути.
4. Като се извадят от фурната се поръсват с червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар