14 юни 2020

Солени топчета от кашу и киноа


За около 30 топчета:
200 г сурово кашу
200 г сварена киноа
1 краставица
сокът на 1 лимон
1/2 ч.л.сол

За овалване:
пресен копър (накълцан на ситно)
натрошени орехи
червен пипер
сусам

1. Кашуто се залива с гореща вода и се оставя 20-тина минути да престои. След това се прецежда и се блендира с половината краставица и лимоновият сок.
2. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се останалата краставица, накълцана на ситно, солта и предварително сварената киноа. Разбърква се добре с лъжица.
3. Правят се топчета, които се овалват в накълцан копър, орехи, червен пипер или сусам, и се нареждат в чиния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар