14 юни 2020

Бисквитки с бадеми, тахан, брашно от елда и петмез


80 г смлени бадеми
160 г зелена елда, смляна на брашно
20 г брашно от тапиока (или царевично нишесте)
ванилия
80 г тахан (лешников, бадемов, слънчогледов или сусамов)
80 г петмез от фурми (или някакъв друг течен подсладител)
70-80 мл вода (или портокалов сок)

1. В купа се смесват смлените бадеми, двата вида брашно и ванилията. Разбърква се с лъжица.
2. В друга купа се разбъркват таханът, петмеза и водата. Разбърква се добре с лъжица и се изсипва при сухата смес. Замесва се тесто, поставя се в торбичка и се прибира в хладилника за 30-тина минути.
3. Охладеното тесто се разточва на лист (около 3-4 мм дебелина) и се изрязват бисквитки. Ако лепне тестото може да се поръси отдолу малко кокосово брашно. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.
4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 12 минути (докато започнат леко да покафеняват).
5. Като изстинат може да се разтопи около 100 г шоколад и да се потопят бисквитките в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар