11 юни 2020
Салата с фенел, портокал и червено цвекло
1 глава червено цвекло
1 глава фенел
1 портокал
1 стрък зелен лук (накълцан на ситно)
сокът на половин лимон
1/2 ч.л.сол
шепа орехи
1. Червеното цвекло се измива и пече във фурната на 180 градуса С за около час-час и половина. Като изстине се бели и реже на парченца.
2. Главата фенел се разполовява и нарязва на тънки филийки.
3. Портокалът се бели и реже на парченца, като се отстраняват всички бели части.
4. В купа се смесват всички нарязани продукти, като се добавят солта и лимоновият сок. Салатата се поръсва се с накълцаните орехи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар