22 октомври 2013

Реване с ябълки и орехи

За сиропа:
600 мл.вода
400 г захар

1 ч.ч.( от 250 мл) брашно
1 ч.ч.грис
1 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.л.канела
3 яйца
1 ч.ч.захар
5 суп.л.олио
2 настъргани ябълки
1 ч.ч.счукани орехи


  1. Приготвя се сиропът като захарта и водата се варят на умерен огън за 13-14 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да изстине.
  2. В купа се смесват брашното, грисът, содата и канелата.
  3. В друга купа се разбиват яйцата и захарта, с миксер за 4-5 минути.
  4. Към разбитите яйца се добавя олиото и се разбърква с лъжица. На 3 пъти се добавя брашнената смес. Накрая се добавят ябълките и орехите.
  5. Сместа се изсипва в тава 20х30 см.
  6. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 40 минути.
  7. След като се извади от фурната се оставя за 15 минути да се охлади и се залива с изстиналият сироп. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар