За
сиропа:
600
мл.вода
400
г захар
1
ч.ч.( от 250 мл) брашно
1
ч.ч.грис
1
ч.л.сода бикарбонат
1
ч.л.канела
3
яйца
1
ч.ч.захар
5
суп.л.олио
2
настъргани ябълки
1
ч.ч.счукани орехи
- Приготвя се сиропът като захарта и водата се варят на умерен огън за 13-14 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да изстине.
- В купа се смесват брашното, грисът, содата и канелата.
- В друга купа се разбиват яйцата и захарта, с миксер за 4-5 минути.
- Към разбитите яйца се добавя олиото и се разбърква с лъжица. На 3 пъти се добавя брашнената смес. Накрая се добавят ябълките и орехите.
- Сместа се изсипва в тава 20х30 см.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 40 минути.
- След като се извади от фурната се оставя за 15 минути да се охлади и се залива с изстиналият сироп.
Няма коментари:
Публикуване на коментар