03 януари 2014

Торта "Татяна"


5 яйца
230 г захар
170 г стафиди
125 г натрошени орехи
150 г брашно
160 г мед
1 ч.л.сода

За крема:
1.2 кг заквасена сметана
1 ч.ч.пудра захар

1. В купа се чукват яйцата и се разбиват леко с вилица. Добавят се последователно останалите продукти и всичко се разбърква с лъжица. 

2. Купата се прибира в хладилник и се оставя да престои поне 7-8 часа.

3. Престоялото тесто се разделя на 3 равни части и всяка се изсипва в откопчаваща се кръгла форма(26 см), покрита с хартия за печене. 

4. Всеки блат се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 15-16 минути. 

5. Кремът се получава като се разбъркат в купа заквасената сметана и захарта.

6. Изстиналите блатове се измазват с крема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар