5 яйца
230 г захар
170 г стафиди
125 г натрошени орехи
150 г брашно
160 г мед
1 ч.л.сода
За крема:
1.2 кг заквасена сметана
1 ч.ч.пудра захар
1. В купа се чукват яйцата и се разбиват леко с вилица. Добавят се последователно останалите продукти и всичко се разбърква с лъжица.
2. Купата се прибира в хладилник и се оставя да престои поне 7-8 часа.
3. Престоялото тесто се разделя на 3 равни части и всяка се изсипва в откопчаваща се кръгла форма(26 см), покрита с хартия за печене.
4. Всеки блат се пече в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 15-16 минути.
5. Кремът се получава като се разбъркат в купа заквасената сметана и захарта.
6. Изстиналите блатове се измазват с крема.
Няма коментари:
Публикуване на коментар