125 г
масло
170 г
кафява захар
50 г
какао
1
ванилия
2 яйца
120 г
брашно
1
ч.л.бакпулвер
¼ ч.л.
сол
60 г
натурален шоколад
75 г
млечен шоколад
50 г
захар
250 г
маскарпоне
1 яйце
1
ванилия
- Маслото се разтопява, добавят се към него кафявата захар и какаото и се разбърква с дървена лъжица. Добавят се двете яйца и ванилията и се разбърква отново.
- Брашното се смесва с бакпулвера и солта и се изсипва при масленото тесто. Разбърква се докато се получи хомогенна смес и се изсипва в квадратна тава (24х24 см), покрита с хартия за печене.
- Двата вида шоколад се разтапят в микровълнова или на водна баня. Добавят се последователно и останалите продукти и се разбърква с лъжица. Излива се в тавата върху тестото.
- Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 45 минути.
- Оставя се за няколко часа в хладилник преди да се нареже на 16 парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар