31 декември 2013

Шоколадово брауни с маскарпоне


125 г масло
170 г кафява захар
50 г какао
1 ванилия
2 яйца
120 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
¼ ч.л. сол

60 г натурален шоколад
75 г млечен шоколад
50 г захар
250 г маскарпоне
1 яйце
1 ванилия


  1. Маслото се разтопява, добавят се към него кафявата захар и какаото и се разбърква с дървена лъжица. Добавят се двете яйца и ванилията и се разбърква отново.
  2. Брашното се смесва с бакпулвера и солта и се изсипва при масленото тесто. Разбърква се докато се получи хомогенна смес и се изсипва в квадратна тава (24х24 см), покрита с хартия за печене.
  3. Двата вида шоколад се разтапят в микровълнова или на водна баня. Добавят се последователно и останалите продукти и се разбърква с лъжица. Излива се в тавата върху тестото.
  4. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 45 минути.
  5. Оставя се за няколко часа в хладилник преди да се нареже на 16 парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар