04 януари 2014

Шоколадови сладки с вишни

За 45-50 бр.:
115 г масло
200 г захар
1 яйце
1 ванилия
50 г какао
250 г брашно
1 ч.л.бакпулвер

1 бурканче сладко от вишни с цели плодове

80 г черен шоколад
3 ч.л.подсладено кондензирано мляко

  1. Мекото масло и захарта се разбиват за 3-4 минути с миксер. Добавя се яйцето и ванилията и се разбива отново за кратко. Брашното се разбърква с какаото и бакпулвера и се добавя на 3-4 пъти към маслото. Замесва се меко тесто.
  2. От тестото се оформят около 45-50 топчета. Слагат се на разстояние едно от друго в 2 тави, покрити с хартия за печене. Всяко топче се натиска отгоре с палец, така че да се получи дупка, в която се слага по една вишна от сладкото.
  3. Шоколада и млякото се слагат в купичка и се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна.
  4. Върху всяка сладка се слага по ½ ч.л.от разтопения шоколад. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С за 10 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар