12 януари 2014

Пирожки със сирене

1 кофичка (400 г) кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
1 ч.л.сол
1 яйце
3 суп.л.олио
550 г брашно

200 г сирене
олио за пържене

  1. В купа се изсипва киселото мляко, добавя се содата и солта и се разбърква. Като шупне млякото се добавят яйцето и олиото, и се разбърква отново. Постепенно се добавя брашното и се замесва меко тесто. Тестото се разделя на 16 топчета (ако лепне тестото се работи с намазани с олио длани) . Сиренето се нарязва на 16 продълговати парчета.
  2. От всяко топче тесто, на намазана с олио повърхност, се оформя правоъгълник. Поставя се парчето сирене и се завива на руло.
  3. Пържат се в добре сгорещено олио, на умерена температура (на 6-та степен ги пържих, от 9 възможни).


Няма коментари:

Публикуване на коментар