11 януари 2014

Бърз кекс с канела и орехи

3 ч.ч.(от 250 мл) брашно
1 ч.ч.захар
1 пак.бакпулвер
1 ванилия
¼ ч.л.сол

2 яйца
1,5 ч.ч.прясно мляко
60 г разтопено масло

200 г меко масло
1 ч.ч.кафява захар
2 суп.л.брашно
1 суп.л.канела
2/3 ч.ч.орехи

  1. В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, солта и ванилията. В друга купа се разбъркват с вилица яйцата и млякото, и се изсипват при брашното. Разбърква се всичко добре с лъжица. Накрая се добавя 60 г разтопено масло, рабърква се отново и тестото се изсипва в правоъгълна тава (с размери около 20х30 см).
  2. Мекото масло се разбърква с кафявата захар, брашното, канелата и орехите и се излива на купчинки върху тестото в тавата.
  3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 40 минути.
  4. Консумира се топъл, макар, че и изстинал никак не е лош :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар