14 януари 2014

Двуцветни маслени сладки


За 60-70 сладки:
150 г масло
75 г кристална захар
1 ванилия
1 яйце
250 г брашно
сладкарска боя



  1. Мекото масло и захарта се разбиват с миксер за 3-4 минути. Добавят се ванилията и яйцето и се разбива отново за кратко. Постепенно се добавя брашното и се омесва меко тесто.
  2. Полученото тесто се разделя на 2 топки. Едната топка тесто се оцветява с боята. Двете теста се поставят в торбички и се прибират в хладилник за 30 минути.
  3. Охладените теста се разточват върху 2 листа хартия за печене във формата на правоъгълник с размери около 20х30 см. Едното тесто се обръща върху другото и така полученият правоъгълник се подравнява от всички страни с нож. Срязва се по средата откъм по-дългата страна и се завиват 2 стегнати ролца. Прибират се в хладилника за 3 минути.
  4. Изстудените ролца се нарязват на филийки, около 2-3 мм дебели и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
  5. Пекат се 10 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар