250 г канелони
450 г замразено
броколи
200 г сирене за
мазане
140 г топено сирене
500 мл доматен
сок
1 глава лук
3 суп.л.олио
½ ч.л.сол
1 ч.л.захар
125 г кашкавал
200 г заквасена
сметана
4 суп.л.прясно
мляко
1. Броколите се
сваряват във вряща вода за 10 минути.
Оставят се да изстинат, след което се
нарязват на ситно, смесват се с двата вида
сирене и се разбъркват добре.
3. Кашкавалът
се настъргва на ситно и се разбърква
със заквасената сметана и прясното
мляко.
4. В тавичка
(24х24 см) се излива доматеният сос.
Канелоните се пълнят с броколите и се
нареждат плътно едно до друго. Отгоре
се заливат с белия сос.
5. Пече се на
200 градуса С за 35-40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар