22 декември 2013

Канелони с броколи

250 г канелони

450 г замразено броколи
200 г сирене за мазане
140 г топено сирене

500 мл доматен сок
1 глава лук
3 суп.л.олио
½ ч.л.сол
1 ч.л.захар

125 г кашкавал
200 г заквасена сметана
4 суп.л.прясно мляко

1. Броколите се сваряват във вряща вода за 10 минути. Оставят се да изстинат, след което се нарязват на ситно, смесват се с двата вида сирене и се разбъркват добре.

2. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Добавя се доматеният сок, солта и захарта. Оставя се да поври на слаб огън за 5-6 минути. Ако е по-гъст доматеният сок се добавя малко от водата в която е варено броколито.

3. Кашкавалът се настъргва на ситно и се разбърква със заквасената сметана и прясното мляко.

4. В тавичка (24х24 см) се излива доматеният сос. Канелоните се пълнят с броколите и се нареждат плътно едно до друго. Отгоре се заливат с белия сос.

5. Пече се на 200 градуса С за 35-40 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар