8 бр.(по 35 г) шок.вафли
“Троя“
60 г масло
50 г натрошени
лешници
160 г млечен
шоколад
160 г натурален
шоколад
450 мл.подсладена
сметана
6 жълтъка
1 ванилия
250 г маскароне
70 г пудра захар
100 мл.подсладена
сметана
какао
- Вафлите се накълцват на ситни парченца и се смесват с натрошените лешници. Добавя се разтопеното масло, обърква се добре сместа и се изсипва на дъното на кръгла откопчаваща се форма (24-26 см) диаметър. Притиска се добре по дъното. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10 минути.
- Двата вида шоколад се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Оставят се леко да се охладят и се смесват с жълтъците, сметаната и ванилията. Разбърква се добре. Изважда се от фурната вафления блат, излива се крема и се пече още 45-50 минути. Оставя се добре да се охлади.
- Маскарпонето се разбива с пудрата захар. Добавя се сметаната и се разбива докато се получи хомогенен крем. Шприцова се върху изстиналата торта. Поръсва се леко с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар