17 декември 2013

Шоколадова торта с вафли и маскарпоне

8 бр.(по 35 г) шок.вафли “Троя“
60 г масло
50 г натрошени лешници

160 г млечен шоколад
160 г натурален шоколад
450 мл.подсладена сметана
6 жълтъка
1 ванилия

250 г маскароне
70 г пудра захар
100 мл.подсладена сметана

какао


  1. Вафлите се накълцват на ситни парченца и се смесват с натрошените лешници. Добавя се разтопеното масло, обърква се добре сместа и се изсипва на дъното на кръгла откопчаваща се форма (24-26 см) диаметър. Притиска се добре по дъното. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10 минути.
  2. Двата вида шоколад се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Оставят се леко да се охладят и се смесват с жълтъците, сметаната и ванилията. Разбърква се добре. Изважда се от фурната вафления блат, излива се крема и се пече още 45-50 минути. Оставя се добре да се охлади.
  3. Маскарпонето се разбива с пудрата захар. Добавя се сметаната и се разбива докато се получи хомогенен крем. Шприцова се върху изстиналата торта. Поръсва се леко с какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар