28 декември 2013

Баклава с кадаиф

400 г кори за баклава
300 г орехи
200 г кадаиф
100 г захар
1 ч.л.канела

За сиропа:
800 г захар
1,250 л.вода

  1. Сиропът се приготвя като захарта и водата се варят на умерен огън 15 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да изстине.
  2. Орехите и кадаифа се натрошават и се разбъркват със захарта и канелата.
  3. В намаслена кръгла тава (32 см) се нареждат корите една върху друга като всяка се полива с 1 суп.л.олио (или разтопено масло), а на всеки две кори се ръси по 4-5 суп.л.от плънката. Най-отгоре се завършва с кора. Нарязва се на триъгълници, полива се с малко олио и се слага да се пече за 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса С фурна.
  4. Горещата баклава се полива със студеният сироп и се завива с кърпа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар