22 декември 2013

Шоколадови кексчета със сирене „Филаделфия“

За топинга:
1 яйце
70 г захар
175 г сирене „Филаделфия с мед"
80 г шоколадови парченца

За кексовото тесто:
200 г брашно
190 г захар
1 пак.бакпулвер
35 г какао
1 ванилия
250 мл.студена вода
120 мл.олио

  1. В купичка се смесват яйцето, захарта и сиренето. Разбърква се добре с вилица докато се получи хомогенна смес. Добавя се шоколада и се разбърква отново.
  2. В друга купа се добавят последователно всички сухи съставки. Разбъркват се с лъжица. Добавят се водата и олиото. Разбърква се добре.
  3. В хартиени формички за мъфини се слага по 1 суп.л.от кексовото тесто и се залива с 1 суп.л.от топинга.
  4. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар