1 кг.картофи
2 моркова
1 глава лук
1 консерва (350 г)
грах
½ ч.ч.ориз
6 суп.л.олио
1 ч.л.сол
2 яйца
200 мл.прясно
мляко
100 г кашкавал
- Картофите се белят и нарязват на кубчета. Морковите се режат на колелца, а лукът на полумесеци. В тенджера се налива олиото, добавят се картофите, морковите и лукът, посолява се и се слага на слаб огън да се задушава. След 10-тина минути се добавя 1 ч.ч.вода, разбърква се и продължават да се задушават. Като изври водата се добавя граха, разбърква се и се изсипва в тава.
- 1 ч.ч.вода се слага да заври. Посолява се с малко сол и се добавя оризът. Разбърква се докато оризът поеме цялата течност. Полуготовият ориз се разпределя върху картофите.
- Яйцата се разбъркват с прясното мляко и настърганият кашкавал. Залива се ястието и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса С фурна за 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар