21 декември 2013

Кокосови бонбони

За около 60 бр.:
1 кут.подсладено кондензирано мляко
100 г бял шоколад
60 г масло
200 г кокосови стърготини
1 ванилия
100 г сурови белени бадеми
кокосови стърготини за овалване


  1. Бадемите се запичат за 10-тина минути на 180 градуса С.
  2. В тенджера се смесват млякото, начупеният шоколад и маслото. Поставя се на котлона и като заври сместа се добавят кокосовите стърготини и ванилията. Разбърква се докато се получи хомогенна смес. Оттегля се от котлона и се оставя леко да се охлади.
  3. От сместа се откъсва по малко парче, слага се по средата един бадем и се оформя топче. Овалват се в кокосови стърготини.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар