За тестото с
тиква:
125 г маскарпоне
½ ч.ч.(от 250 мл)
кристална захар
1 яйце
200 гр.сварена и
пасирана тиква
1 ч.л.канела
1 суп.л.брашно
За основното
тесто:
180 г масло
150 г натурален
шоколад
50 г млечен шоколад
330 г кристална
захар
4 яйца
50 мл прясно мляко
190 г брашно
1 ч.л.бакпулвер
¼ ч.л.сол
- Маскарпонето и захарта се разбъркват с лъжица. Добавят се яйцето, тиквата, канелата и брашното и отново се разбърква докато се получи хомогенна смес.
- Маслото, натуралният и млечният шоколад се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна. Разбъркват се с лъжица докато се разтопят напълно. Добавя се захарта и се разбърква отново. Яйцата се добавят едно след друго, като след всяко се разбърква сместа с лъжица. Брашното се смесва с бакпулвера и солта, и се добавя към тестото. Накрая се добавя прясното мляко.
- Полученото тесто се изсипва в тава (20 на 30 см), покрита с хартия за печене. Върху него на купчинки се изсипва от тиквената смес. С вилица леко се разбъркват двете теста, така че да се смесят.
- Пече се в предварително загрята на 170 градуса около 60-70 минути (проверява се с клечка за зъби дали е добре изпечен).
Няма коментари:
Публикуване на коментар