За тестото:
180 мл.топла вода
1 пак.суха мая
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
3 суп.л.олио
280-300 г брашно
За
карамелизираният лук:
45 г масло
2 глави червен
лук
1 суп.л.захар
½ ч.л.сол
50 г орехи
100 г сирене за
мазане („Филаделфия“, „Hochland”)
100 г
натрошено краве сирене
150 г кашкавал
- В купа се излива водата, добавят се маята, захарта и солта и се разбърква, докато се разтворят. Добавя се олиото и се разбърква отново. Постепенно се добавя брашното докато се замеси тесто. Полученото тесто се разстила в намазана с олио тава (30-32 см.диаметър). Покрива се с кърпа и се оставя на топло място за 45-50 минути.
- Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава с маслото на слаб огън. Като изври течността се добавя 50 мл.вода и се задушава за още 3-4 минути. Поръсва се със захарта и се бърка докато се разтопи захарта. Добавят се натрошените орехи, посолява се и се бърка още 2-3 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да се охлади.
- Втасалото тесто се притиска надолу с палец през 2-3 см.
5. Слага се да
се пече за 10 минути в предварително
загрята на 200 градуса С фурна. Изважда
се, поръсва се с настърганият кашкавал
и се допича за още 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар