06 октомври 2020

Безглутенов блат за пица със сладък картоф


1 сладък картоф (около 300-320 г)
40 г брашно от тапиока
40 г брашно от елда
40 г брашно от нахут
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер

1. Картофът се бели и режи на парчета. Сварява се на пара за 10-15 минути.

2. Свареният картоф се намачква с вилица(трябва да се получи 235-240 г пюре), добавят се останалите продукти и се омесва тесто.

3. Полученото тесто се разточва между 2 листа хартия за печене. Горният лист се маха и блатът се слага да се пече на 180 градуса С. След 15 минути се вади, намазва се с доматен сос и се поръсва с 
нарязан на шайби лук, парченца червена пиперка, маслини и сварен нахут. Пече се още 20 минути на 180 градуса С.  Преди сервиране се слагат парченца авокадо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар