16 октомври 2020

Макарони със сос от бял боб и кашу

За 2 порции:
150 г макарони от нахут, червена леща или грах
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
200 г сварен бял боб
50 г кашу
100 мл вода
1/2 ч.л.сол
сокът от половин лимон
черен пипер

1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и с малко вода се задушават докато омекнат.
2. Предварително свареният боб заедно със задушените лук и чесън, кашуто, водата и солта се блендират. Полученият сос се изсипва в тенджерка и се загрява. Като заври се добавят сварените макарони. Разбърква се за около минута и се оттегля от котлона. Добавя се лимоновият сок и отново се разбърква. Поръсват се с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар