19 октомври 2020

Сладък хляб с тиква



280 г печена тиква (1 ч.ч.от 280 мл)
120 г фурми без костилки
30 г кокосови стърготини
150 мл вода

190 г овесени ядки, смлени на брашно
90 г брашно от елда
2 ч.л.бакпулвер
ванилия, канела, карамфил, джинджифил, индийско орехче, кардамон

тиквени семки

1. Тиквата с фурмите (ако не са много меки може да се накиснат за 30-тина минути във вода), кокосовите стърготини и водата се блендират.

2. Сухите съставки (без семките) се разбъркват и смесват с течната смес. Получава се гъсто тесто. Изсипва се в правоъгълна форма за кекс (около 22х10 см), покрита с хартия за печене. Отгоре се наръсва с тиквените семки.

3.Пече се на 180 градуса С за 55-60 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар