03 октомври 2020

Крем супа от картофи, карфиол и брюкселско зеле


2 картофа (около 200 г)
250 г брюкселско зеле
150-200 г карфиол
1 глава лук
2 скилидки чесън
прясна мащерка
сол
черен пипер
сокът от 1 лимон

1. Лукът и чесънът се задушават с малко вода.
2. Като омекнат се добавят нарязаните на парченца картофи, брюкселското зеле и карфиол. Добавя се и прясната мащерка. Бърка се за 1-2 минути, след което се добавя около 600 мл гореща вода.
3. Оставя се на слаб огън да ври около 25 минути, след което всичко се пасира или блендира като се добавят лимоновият сок, малко черен пипер и сол.
4. При сервиране супата се поръсва с малко червен пипер, тиквени и слънчогледови семки (сурови или леко запечени).

Няма коментари:

Публикуване на коментар