За 2 порции:
300 г карфиол
12 аспержи
80 г кейл (без дръжките)
250 г консервиран грах
сокът на половин лимон
нар
сол
кимион
сол
кимион
куркума
кориандър на прах
червен пипер
черен пипер
1. Карфиолът се разделя на розички. В чашка се разбъркват подправките и се поръсва карфиола от всички страни. Нарежда се в тава, покрита с хартия за печене. Слага се да се пече за 30 минути на 180 градуса С.
2. Десет минути след началото на печенето в тавата се добавят аспержите, а след още десет и кейла, накъсан на парченца. Поръсват се леко със сол.
3. Грахът се намачква с вилица и се разбърква с лимоновият сок.
4. В чиниите се разпределя пюрето от грах и отгоре се нареждат парченцата карфиол, аспержи и кейл. Поръсва се със зрънца нар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар