08 януари 2021

Пълнени сладки картофи с червено зеле


4 сладки картофа (около 1 кг)
400 г червено зеле
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол 

1 суп.л. тахан
сокът от половин лимон

1. Картофите(с обелката) се измиват добре и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса С за 50-60 минути. 

2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно със солта и малко вода се задушават. Като омекнат се добавя накълцаното зеле и половин чаша вода. Задушава се на слаб огън за около 30-40 минути, като се разбърква от време на време.  Като изври цялата течност се оттегля от котлона. 

3. Опечените картофи се разрязват по дължина на 2 половинки. С вилица се намачква вътрешността на картофа и отгоре се слага от зелето.

4. Приготвя се сос от тахана, лимоновият сок и малко вода, и с него се поливат пълнените картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар