30 януари 2021

Сурова торта с моркови


За торта с диаметър около 16-18 см

За основата:
250 г моркови
100 г лешници
100 г орехи
150 г фурми
50 г стафиди
50 г кокосови стърготини
сокът от 1 портокал
1 ч.л. канела

За крема:
150 г кашу (накиснато във вода поне за 2 часа)
сокът от 1/2-1 портокал
50 г разтопено кокосово масло
50 г мед

1. Морковите се накълцват в чопър на ситно. Фурмите (ако са по-твърди се накисват предварително във вода за около час) се блендират с портокаловият сок и се изсипват при морковите. Добавят се смлените ядки, кокосовите стърготини, стафидите и канелата. Всичко се разбърква добре и се изсипва в чиния, в която е поставен ринг за торта. Притиска се добре по дъното. 

2. Предварително накиснатото кашу се измива добре и с останалите продукти за крема се блендират. Изсипва се върху основата и се заравнява. 

3. Тортата се оставя за няколко часа в хладилник след което се маха ринга и се поръсва отгоре с кокосов чипс, стафиди и ядки.

1 коментар: