05 януари 2021

Сурова торта с горски плодове



За блата:
150 г фурми
90 г вода
100 г смлени бадеми
100 г смлени лешници
2 суп.л. какао
30 г фини овесени ядки

За кремът с горски плодове:
450 г замразени горски плодове
350 г кашу(накиснато предварително във вода поне за 4 часа)
140 г мед
110 г разтопено кокосово масло

За шоколадовият крем:
50 г разтопено какаово масло
25 г какао
60 г мед
50 г лешников тахан
100 мл вода

1. Приготвя се блатът като фурмите и водата се блендират. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се и останалите продукти и всичко се разбърква добре с лъжица. В тортена чиния се поставя ринг за торта и полученото тесто се изсипва вътре. С помощта на лъжицата се притиска и заравнява тестото по дъното на чинията. 

2. Горските плодове се оставят да се размразят и заедно с останалите продукти се блендират докато се получи гладък крем. Изсипва се върху блата и се оставя в хладилник за около час за да стегне.

3. Продуктите за шоколадовият крем се блендират и полученият крем се изсипва върху розовият крем. Заравнява се с лъжица. Оставя се за няколко часа в хладилника преди да се махне ринга. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар