14 януари 2021

Картофена салата с репички, грах, копър и слънчогледов сос

 


500 г картофи(по-дребни)
7-8 репички
150 г консервиран грах
2 стръка пресен лук
пресен копър

За соса:
50 г сурови слънчогледови семки (предварително накиснати за няколко часа във вода)
сокът от 1/2-1 лимон 
100 мл вода
1 скилидка чесън
пресен копър
сол

1. Картофите се белят, режат на половинки и варят на пара за 20-тина минути. 

2. Охладените картофи се изсипват в купа. Добавят се нарязаните на колелца репички, граха, нарязаният зелен лук и накълцаният копър.

3. Всички продукти за соса се блендират и се заливат зеленчуците. Разбърква се добре с лъжица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар