03 януари 2021

Торта с тиква


За основата:
150 г фурми
80 мл вода
80 г едро смляни орехи
80 г едро смляни лешници
50 г фини овесени ядки

За крема:
250 г сварена или печена тиква
250 г пълномаслено кокосово мляко
50 г сушени бели черници
40 г (6 суп.л.) разтопено кокосово масло
20 г (3 суп.л.) кокосово брашно
20 г (3 суп.л.) брашно от рожков

1. Фурмите(ако са по-твърди предварително се заливат с вода и се оставят да престоят поне 30 минути) заедно с водата се блендират. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се останалите продукти за основата и всичко се разбърква с лъжица много добре. 

2. В тортена чиния се поставя ринг за торта. Изсипва се сместа за основата и с лъжицата се разпределя равномерно по дъното. 

3. Тиквата, кокосовото мляко, кокосовото масло и черниците се блендират. Получената смес се разделя на две.

4. Към едната част от крема се добавя кокосовото брашно и се разбърква добре. Изсипва се върху основата. Към втората част се добавя брашното от рожков, разбърква се и се излива върху другият крем. 

5. Тортата се оставя за няколко часа в хладилник да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар