01 януари 2021

Пай с череши



За основата:
140 г фини овесени ядки
100 г бадеми
3 суп.л. кокосова захар
50 г разтопено кокосово масло
3 суп.л. вода

За черешовият слой:
300 г замразени череши
100 мл вода
1 ч.л. агар-агар + 50 мл вода

За крема:
120 г сурово кашу (накиснато предварително във вода поне за 4 часа)
150 мл пълномаслено кокосово мляко
50 г разтопено какаово масло
50 г разтопено кокосово масло
3 суп.л. мед (или друг течен подсладител)
ванилия

1. Овесените ядки и бадемите се смилат на брашно. Добавят се разтопеното кокосово масло и водата. Разбърква се всичко добре докато се получи меко тесто.

2. Полученото тесто се разстила с пръсти по дъното и стените в тавичка за пай (22-24 см). Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 18-20 минути.

3. Черешите, заедно със 100 мл вода се поставят в тенджера на котлона. Като заври сместа се оставя на слаб огън за около 10 минути като се разбърква от време на време. Агар-агарът се разбърква с 50 мл вода и се изсипва при черешите. Бърка се още 3-4 минути и се оттегля от котлона. Оставя се малко да изстине след което се излива върху изстиналата основа.

4. Кашуто се измива добре и се поставя в блендер. Добавят се и останалите продукти за крема. Всичко се блендира няколко минути докато се получи гладък крем. Изсипва се върху черешите. 

5. Оставя се за няколко часа в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар