24 януари 2021

Овесени крекери

 


150 г фини овесени ядки
2 суп.л. (15 г) ленено семе
2 суп.л. (15 г) тиквени семки
2 суп.л. (15 г) слънчогледови семки
2 суп.л. (15 г) чиа
2 суп.л. (15 г) сусам
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
240 мл гореща вода

За поръсване:
тиквени семки, слънчогледови семки и сусам

1. Овесените ядки се смилат  на не много ситно брашно. Смила се и лененото семе. Изсипват се в купа. Добавят се и семките, чиата, сусама, содата и солта. Разбърква се добре с лъжица. Залива се с горещата вода и се разбърква.

2. Полученото тесто се изсипва върху хартия за печене. Отгоре се слага още един лист и с точилка се разточва във формата на кръг (около 24 см диаметър). Поръсва се със семки и сусам. 

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25 минути, след което се вади, разрязва се на 8 триъгълника и се пече още 5 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар