18 януари 2021

Питки от елда и овесени ядки

 

За 9 бр:
150 г сурова елда (или брашно от елда)
50 г овесени ядки (или овесено брашно)
50 г тахан
150 мл вода
1/2 ч.л.сол
1 ч.л.бакпулвер
40 г тиквени семки
20 г слънчогледови семки

1. Елдата и овесените ядки се смилат и полученото брашно се изсипва в купа. Добавят се и останалите продукти, без слънчогледовите семки. Разбърква се всичко добре с лъжица. 

2. От полученото тесто се поставя по 1-2 суп.л. в тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се отгоре със слънчогледовите семки.

3. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 25 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар