01 май 2020

Плодов крем с кокосово мляко


За 3-4 чашки:
300 г плодове (аз използвах замразени ананас и манго)
200 мл кокосово мляко
4-5 суп.л. мед (или друг подсладител)
1 суп.л. брашно от тапиока
1 суп.л. агар-агар
ванилия

горски плодове

1. Кокосовото мляко, заедно с брашното от тапиока и агар-агар-а се блендират за 10-15 секунди. Изсипва се в тенджерка и на слаб огън се бърка непрекъснато докато заври сместа. Бърка още около минута и се оттегля от котлона.

2. Плодовете се блендират с меда и ванилията. Добавя се и сгъстеното кокосово мляко. Блендира се отново за кратко и се разсипва в чашките. Оставя се за няколко часа в хладилник.

3. Добре охладеният крем се обръща в чинийки и се украсява с горски плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар