23 май 2020

Шоколадови бисквити


За 20 бисквити:
150 г сурови бадеми
50 г кокосово брашно
50 г кокосова захар
сокът от 1 портокал (9-10 суп.л. сок)

4 суп.л. лешников тахан (или друг вид)
1 суп.л. мед (или друг подсладител)

150 г черен шоколад

1. Бадемите се смилат на брашно и се разбъркват с кокосовото брашно и захарта. Налива се портокаловият сок и се разбърква добре с лъжица. Полученото тесто се разделя на 20 топчета. Всяко се сплесква като бисквита и по средата се натиска леко с палец така, че да се получи дупка. Така оформените бисквити се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна за 10-12 минути.
2. Таханът се разбърква с меда(ако е прекалено течна сместа може да се добави малко какао или кокосово брашно докато се сгъсти) и се запълват дупките на опечените бисквити.
3. Всяка бисквита се потапя внимателно (с помощта на вилица) в разтопения шоколад, нареждат се отново върху хартията и се оставят в хладилник докато стегне шоколада. Ако е останал 2-3 суп.л. разтопен шоколад се шприцова върху охладените бисквитки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар