04 май 2020

Сурови кокосови пастички с манго


50 г кокосови стърготини(пълномаслени)
80 г кокосово брашно
8 суп.л. разтопено кокосово масло
150 г фурми без костилки
150 г манго
150 г кашу


1. Към 250 мл гореща вода се добавят кокосовите стърготини. Разбъркват се и се оставят да престоят 20-тина минути, след което се блендират за 2-3 минути. Добавят се кокосовото брашно и 3 суп.л. кокосово масло. Разбърква се добре с лъжица и се изсипва в квадратна тавичка(около 18х18 см), покрита с хартия за печене. Притиска се добре по дъното на формата.
2. Фурмите (ако са по-твърди, може предварително да се залеят за около час с вода) се блендират с 50-60 мл вода и се покрива кокосовият пласт с тях.
3. Кашуто се накисва поне за 3-4 часа във вода, след което се измива добре и заедно с мангото и 5 суп.л. кокосово масло се блендира. Полученият крем се изсипва най-отгоре, заравнява се и се прибира за няколко часа в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар