15 май 2020

Печени тиквички с ядков чеснов сос


3 - 4 тиквички
4-5 суп.л.нахутено брашно (царевично, пшенично)
сол
3-4 суп.л.мазнина

50 г ядки (орехи, кашу или слънчогледови семки)
пресен копър (или магданоз, босилек)
2 скилидки чесън
около 50 мл вода
сол

1. Тиквичките се белят и режат на продълговати парченца. В найлонова торбичка се слагат брашното и нарязаните тиквички. Раздрусват се добре, така че да се покрият с брашно. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Посоляват се и се напръскват с мазнината. Пекат се около 35-40 минути на 180 градуса С.

2. Сосът се приготвя като всички съставки се блендират.

Няма коментари:

Публикуване на коментар